بررسی انواع سیستم غیر استاندارد مه پاش

مه پاش استاندارد

در این مقاله قصد داریم انواع سیستم مه پاش غیراصولی که به جای یک سیستم استاندارد مورد استفاده می‌گیرند را معرفی و بررسی نماییم. منظور ما از سیستم مه پاش سیستمی است که با استفاده از نازل مخصوص آب را پودر می‌کند. به این نوع سیستم مه پاش، مه پاش نازلی نیز می‌گویند.

سیستم مه پاش بهبود گستر یزد مبتنی بر پایه نازل فیتینگی می‌باشد که با سه نوع لوله از جنس پلی اتیلن فشار قوی، پلی آمید و یا استیل بر اساس نیاز قابل عرضه می‌باشد. نصب این سیستم بسیار راحت و فشار کاری آن ۷۰ بار است. در این سیستم از هیچ قطعه آهنی استفاده نمی‌شود.

به برخی دلایل از قبیل اندکی ‌بالاتر بودن قیمت سیستم مه پاش استاندارد و همچنین ارائه قطعات نامرغوب توسط بعضی واردکنندگان، یک سری سیستم غیراستاندارد و غیراصولی معرفی و توسعه پیدا کرده‌اند. در ذیل به بررسی این سیستم‌ها می‌پردازیم:

سیستم مه پاش هیدرولیکی (پرسی):

این سیستم از پرس کردن شیلنگ هیدرولیکی سیم‌دار و پایه‌های برنجی پیچی ایجاد می‌شود. این سیستم متأسفانه متداول‌ترین سیستم مه پاش در مرغداری های کشور می‌باشد. مهم‌ترین مشکل این سیستم استفاده از مهره دنباله آهنی پرس شده می‌باشد. این امر باعث ایجاد زنگ آهن و گرفتگی نازل مه پاش می‌شود. از دیگر مشکلات این سیستم می‌توان به پوسیدگی شیلنگ به خاطر استفاده از شیلنگ نامرغوب و نصب سخت و زمانبر نسبت به سیستم استاندارد و الزام به پرس کاری قبل از نصب اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مقایسه سیستم مه پاش پرسی و فیتینگی را مطالعه بفرمایید.

سیستم مه پاش با لوله گالوانیزه:

این سیستم به دو صورت اجرا می‌شود. در روش اول لوله گالوانیزه سوراخ شده و قلاویز می‌گردد و نازل مه پاش بر روی لوله نصب می‌شود. در روش دوم از ۳راهی یا ۴راهی گالوانیزه و تبدیل برنجی که نازل روی آن نصب می‌شود، استفاده می‌گردد. این سیستم مثل سیستم مه پاش پرسی غیر استاندارد بوده و به علت ایجاد زنگ آهن و گرفتگی نازل ها پس از مدتی غیر قابل استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مقایسه سیستم مه پاش گالوانیزه و فیتینگی را مطالعه بفرمایید.

سیستم مه پاش با لوله سفید یا لوله:

در این نوع سیستم نازل مه پاش با مبدل برنجی ۱/۲ به ۱/۴ در اتصال یک سر برنجی پلاستیکی نصب می‌شود. در این سیستم حداکثر فشار کاری ۴۰ بار می‌باشد که فشار پائین‌تر عملکرد به مراتب پائین‌تری را ایجاد می‌کند. همچنین عبور نور و مقاوم نبودن در مقابل آفتاب از دیگر مشکلات این سیستم می‌باشد.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

متأسفانه بسیاری از مصرف کنندگان بدون اطلاع یا بدون توجه به مشکلات ناشی از انتخاب سسیتم غیر استاندارد مه پاش، مبادرت به خرید و نصب چنین سیستم‌هایی می‌نمایند و بعد از بروز مشکلات مختلف در این سیستم‌ها، در نهایت کلیه سیستم‌های مه پاش را غیرکاربردی و غیر مفید تلقی می‌کنند؛ در صورتی که با انتخاب یک سیستم استاندارد به راحتی می‌توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *