
خانه » اخبار و مقالات » اخبار و مقالات » مقالات » دما و رطوبت مناسب برای گلخانه زعفران
در این مقاله سعی داریم شما را با شیوهی کاشت زعفران آشنا کرده و ویژگیهای محیطی مورد نیاز از جمله دما و رطوبت لازم برای کشت زعفران در گلخانه را بیان کنیم. همچنین در مورد کاربرد مه پاش در گلخانه زعفران توضیحات لازم را مطرح کنیم. اگر علاقهمند به کشت زعفران در گلخانه هستید به این نوشتار بسنده نکنید و از کارشناسان کشت و تولیدکنندگان زعفران گلخانهای راهنمایی بگیرید. برای اینکه به چرخهی کشت زعفران در گلخانه بهتر پیببرید، نخست چرخهی رشد زعفران در کشت خاکی را بررسی میکنیم.
کشت زعفران از آغاز تیر تا پایان شهریور که پیاز زعفران خواب است صورت میگیرد. نخستین آبیاری زعفران در میانه یا پایان مهرماه صورت میگیرد. این کار گیاه زعفران را بیدار میکند گیاه پس از دو تا سههفته گلدهی را آغاز میکند. پس از برداشت گل زعفران در آذرماه و آبیاری دوباره، رشد رویشی از سر گرفته شده و برگهای زعفران پدیدار میشوند. در این هنگام پیاز مادری پس از گلدهی کوچک میشود و پیاز کوچکی که بالای پیاز مادری است (پیاز دختری) رشدش را آغاز میکند. از آغاز اسفند تا میانهی اردیبهشت رشد رویشی برگها رفتهرفته پایان مییابد اما رشد پیاز دختر ادامه دارد پس نگهداشتن رطوبت خاک مهم است. از میانهی اردیبهشت تا مهرماه هنگام خواب گیاه زعفران است. در این زمان نیازی به آبیاری نیست و با اولین آبیاری چرخهی رشد زعفران آغاز میشود.
چرخهی رشد زعفران در گلخانه هم مانند چرخهی رشد زعفران در مزرعه است با این تفاوت که سیر گلدهی و چیدن گل زعفران اینبار در گلخانه و تحت شرایط کنترلشدهی اقلیمی صورت میگیرد. پس از برداشت زعفران پیازهای آن را برای تکثیر باید حتما به خاک برگردانیم.
بعد از جابجایی پیاز زعفران به گلخانه دمای محیط گلخانه باید 23 تا 27 درجۀ سانتیگراد باشد. وقتی که جوانهها که نام دیگر آنها «تیج» است به 2 سانتیمتر رسید باید دما را از 27 درجه به 20 درجه برسانیم. بعد از بیدارشدن جوانهها یعنی زمانی که جوانهها به 12 الی 15 سانتیمتر رسیدند دما را تا 10 درجه کم میکنیم تا شوک سرمایی به پیاز بدهیم و پیاز وارد گلدهی شود.
یکی از ویژگیهای کلیدی محیط در رشد پیاز، تولید گل و کیفیت زعفران، رطوبت است. پس از انتقال پیازها به گلخانه رطوبت سالن باید 70 تا 75 درصد باشد. پس از اینکه جوانهها به 12 سانتیمتر رسید رطوبت سالن را تا 85 درصد باید افزایش دهیم.
زمانی که پیازها وارد گلخانه میشود باید همهی فضا تاریک باشد و هنگامی که جوانهها به 8 الی 15 سانتیمتر رسیدند باید روزی 8 تا 12 ساعت نور داشته باشیم.
هرگز پس از انتقال پیازها به گلخانه، پیاز هیچگونه برخوردی با آب نداشته باشد زیرا این کار تحریک ریشهدهی را در پی دارد و تولید ریشه در پیاز از توان و نیروی پیاز زعفران میکاهد. در این مرحله نیاز رطوبتی پیاز را باید به کمک رطوبت هوا فراهم کنیم.
به کمک سیستمهای مه پاش پرفشار شرکت بهبود گستر یزد میتوان دما و رطوبت مورد نیاز کشت زعفران در گلخانه را با کیفیتی بالا به گونهای باعث خیسشدن محیط نشود، تامین کرد.
در سال 1386 برای اولین بار در ایران سیستم مه پاش گلخانه را با محاسبات و طراحی دقیق، اجرا نمودیم. پس از مدتی زمینهی کار خود را در حوزههای دام و طیور، صنایع و معادن و مصارف خانگی گسترش دادیم. پس از حدود یک دهه فعالیت، بیش از 2 میلیون مترمربع از گلخانههای کشور را به سیستم مه پاش مجهز و در مجموع بیش از 500 پروژه در داخل و خارج از کشور در زمینههای گوناگون اجرا کردیم. به پشتوانه اعتماد مشتریان، بهبود گستر یزد یکی از بزرگترین واردکنندگان قطعات سیستم مه پاش در ایران میباشد و این قطعات را با برندهایAvid, Vesi, Enomist و BGY عرضه میکند.
© All rights belong to Behbood Gostar Yazd co.
سلام مقدارهای دمایی و رطوبتی کمی فرق میکند با
مقدارهای که دیگران مثل ( دکتر سادات ) ذکر میکنند
تشکر
با سلام
ممنون از شما بابت دقت نظر و مطالعه این نوشته، به زودی تیم تولید محتوای بهبود گستر یزد منابع اشاره شده را مطالعه و در صورت نیاز تغییرات لازم را اعمال خواهند کرد.
وقتی مقداری ازپیازها گل داده وبه دلیل همزمان نبودن بقیه گل نداده
چکارکنیم که به باربدهد
درود بر شما
بهبود گستر یزد این مقاله را در ارتباط با دما و رطوبت گلخانه زعفران منتشر نموده است و در زمینه تولید و پرورش زعفران تجربه و تخصصی ندارد.
سلام پیاز زعفران تا چه دمایی رو میتونه تحمل کنه
دما منفی ۲۰ باشه چه اتفاقی برای پیاز زعفران میوفته
البته منظورم پیاز در زمین های زراعی هستش نه
گلخانه
درود بر شما همراه گرامی
بهبود گستر یزد این مقاله را در ارتباط با دما و رطوبت کاشت زعفران در گلخانه منتشر نموده است و با توجه به اینکه فعالیت اصلی مجموعه ما در ارتباط با تجهیزات مه پاش میباشد بهتر است از متخصص کشاورزی مشاوره بگیرید.