مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی با گالوانیزه
  • مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی با مه پاش لوله گالوانیزه
    در این مقاله به مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی و لوله گالوانیزه می‌پردازیم و به دنبال یافتن پاسخ مناسبی برای این سوال هستیم که چه سیستم مه پاشی برای گلخانه مناسب تر هست ؟
    بهتر است قبل از مقایسه، اجزای اصلی تشکیل دهنده این دو سیستم را به خوبی بشناسیم.

    سیستم مه پاش فیتینگی استاندارد:

    • پمپ کارواش صنعتی و فیلترهای آب ورودی
    • نازل مه پاش
    • شیلنگ مخصوص مه پاش سایز 3/8 اینچ (9.5 میلی‌متر) از جنس پلی‌اتیلن، پلی‌آمید یا استیل
    • پایه نازل فیتینگی

    سیستم مه پاش گالوانیزه:

    • پمپ کارواش صنعتی و فیلترهای آب ورودی
    • نازل مه پاش
    • لوله گالوانیزه 1/2 اینچ
    • اتصالالت رزوه‌ایی گالوانیزه و برنجی

    مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی و گالوانیزه

    حال به مقایسه این دو سیستم از سه جنبه اصلی قیمت، عملکرد و نصب می‌پردازیم.

    مقایسه قیمت:

    پمپ و فیلتر در هر دو سیستم یکسان است و تفاوت اصلی در لوله و اتصالات می‌باشد. قیمت لوله گالوانیزه از شیلنگ پلی آمید مه پاش ارزان تر ولی از پلی اتیلن گران تر است. با وجود اینکه در سیستم گالوانیزه هزینه پایه نازل نداریم ولی هزینه سوارخ‌کاری و قلاویز زدن اضافه می‌شود. در کل هزینه نهایی تفاوت چندانی با سیستم فیتینگی نخواهد داشت. همچنین اگر از اتصالات رزوه‌ایی و تبدیل برنجی بجای پایه نازل استفاده کنیم هزینه نهایی حتی اندکی بیشتر از سیستم فیتینگی خواهد شد.

    کارائی و عملکرد:

    لوله های گالوانیزه به علت تماس با آب مثل سایر قطعات آهنی دچار زنگ زدگی می‌شوند. این زنگ‌ها وارد سیستم مه پاش می‌شود و سوراخ بسیار ریز نازل مه پاش را مسدود می‌کند. در حالی که در یک سیستم مه پاش استاندارد هیچ قطعه آهنی وجود ندارد. در صورت فراهم نمودن آب با کیفیت با سختی پایین، هیچ گونه گرفتگی در سر نازل نخواهیم داشت.
    تحمل فشار لوله گالوانیزه بالاتر از سیستم مه پاش فیتینگی است. این تحمل فشار بالاتر مزیت خاصی را ایجاد نمی‌کند. چون فشار کاری استاندارد نازل مه پاش ۷۰ بار می‌باشد و استفاده از فشار بالاتر در سیستم مه پاش، عمر نازل را به شدت کاهش می‌دهد.

    نصب:

    نصب سیستم فیتینگی مه پاش بسیار ساده و راحت است. به لطف اتصالات فیتینگی با کیفیت بهبود گستر فقط کافی است که شیلنگ را با قیچی برش دهید و به داخل پایه نازل فشار دهید. نصب سیستم مه پاش گالوانیزه به دلیل اتصالات رزوه‌ایی زمان‌بر بوده و همچنین در روشی که نازل مستقیم روی لوله نصب می‌شود سوراخ و قلاویز کردن دقیق لوله وقت‌گیر و مشکل است. در این مدل نصب به علت دایره بودن سطح مقطع لوله، نازل روی لوله گالوانیزه به سختی آب‌بندی می‌شود.

    جمع بندی و نتیجه گیری:

    هر چند که هزینه قطعات و اتصالات سیستم مه پاش با لوله گالوانیزه به نظر پائین تر می آید اما هزینه اجرا و نصب این سیستم مه پاش بالاتر از سیستم مه پاش فیتینگی است که در کل هزینه تمام شده تفاوت چندانی با سیستم مه پاش فیتینگی نخواهد داشت و به علت زنگ زدگی و بلااستفاده شدن سیستم مه پاش بعد از مدتی کوتاهی هیچ توجیهی برای استفاده از سیستم مه پاش با استفاده از لوله گالوانیزه وجود ندارد.

    مقالات مرتبط:

    مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی با پرسی

    تاریخچه پیدایش سیستم های مه پاش پرسی در ایران

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    مقالات مرتبط