مه پاش فیتینگی یا پرسی (هیدرولیکی)، کدام سیستم بهتر است؟
  • در این مقاله مزایا و معایب سیستم مه پاش فیتنیگی و هیدرولیکی (پرسی) را با هم مقایسه کرده‌ایم. برای یافتن پاسخ این سؤال که کدام سیستم مه پاش بهتر است در ابتدا شما را با اجزای سیستم فیتینگی و پرسی آشنا کنیم.

    اجزای سیستم مه پاش فیتینگی استاندارد:

    • پمپ کارواش صنعتی و فیلتر‌های آب ورودی
    • نازل مه پاش
    • شیلنگ مخصوص مه پاش سایز 3/8 اینچ (9.5 میلی‌متر) از جنس پلی‌اتیلن، پلی‌آمید یا استیل
    • پایه نازل فیتینگی 

    اجزای سیستم مه پاش هیدرولیکی (پرسی):

    • پمپ کارواش صنعتی و فیلتر‌های آب ورودی
    • نازل مه پاش
    • شیلنگ سیم‌دار سایز ۶ که دو سر آن مهره دنباله آهنی پرس می‌شود.
    • پایه نازل برنجی پیچی

    در ادامه تفاوت‌های بین این دو سیستم از نظر قیمت، عملکرد، کارائی و نصب برای شما عنوان می‌گردد.

    قیمت:

    در هر دو سیستم قیمت پمپ و فیلتراسیون یکسان می‌باشد و تفاوت اصلی در نوع پایه و شیلنگ است.

    قیمت شیلنگ‌های سیم‌دار مرغوب بسیار بالا است ولی به دلیل استفاده از شیلنگ‌های دست دوم تیکه‌ای برای مه پاش، قیمت شیلنگ‌ این سیستم و شیلنگ فیتینگی نزدیک به هم می‌باشد. در سیستم پرسی هزینه مهره دنباله و پرس نیز به شیلنگ‌های پرسی اضافه می‌شود.

    قیمت پایه نازل فیتینگی به مراتب بالاتر از پیچی می‌باشد ولی در سیستم فیتینگی دیگر نیاز به مهره دنباله و پرس وجود ندارد.

    با مطالب گفته شده می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که قیمت هر دو سیستم نزدیک به هم می‌باشد ولی بسته به فاصله پایه نازل و کیفیت جنس‌هایی که استفاده می‌گردند، قیمت نهایی قطعات سیستم فیتینگی ممکن است حداکثر بین ۱۰ الی ۱۵ درصد بیشتر باشد. البته در صورت استفاده از لوله استیل در سیستم فیتینگی اختلاف قیمت بیشتر خواهد بود.

    کارائی و عملکرد:

    از آنجا که حداکثر فشار کاری نازل‌های استاندارد مه پاش ۷۰ بار است، فشار کاری شیلنگ‌های فیتینگی مه پاش شرکت بهبود گستر یزد نیز ۷۰ بار است. فشار کاری شیلنگ‌های هیدرولیکی که در بازار با عنوان شیلنگ سیم‌دار یا پرسی نیز شناخته می‌شوند بسته به تک‌لاسیم یا دولاسیم بودن آنها ۲۰۰ یا ۴۰۰ بار است. این فشار بالای کاری شیلنگ‌های هیدرولیکی هیچ مزیتی را ایجاد نمی‌کند؛ زیرا در صورت استفاده از فشار کاری بالاتر از 70 بار که حداکثر فشار کاری نازل های استاندارد است، عمر نازل‌ها به مرور زمان کاهش می یابد.

    از طرف دیگر به علت استفاده از مهره دنباله‌ آهنی و اتصالات گالوانیزه بعد از مدت کوتاهی این قطعات دچار زنگ‌زدگی می‌شوند. این زنگ‌زدگی‌ وارد نازل شده و باعث گرفتگی نازل و غیر قابل استفاده شدن سیستم پرسی می‌گردد. این نکته را باید ذکر کرد که حتی با باز نمودن و تمیز کردن نازل، مشکل گرفتگی آن‌ها به خاطر تولید همیشگی زنگ، قابل حل نخواهد بود.

    نصب:

    نصب سیستم فیتینگی بسیار ساده و کم هزینه است و توسط خود مصرف کننده قابل اجراست. به لطف اتصالات فیتینگی باکیفیت شرکت بهبود گستر فقط کافی است که شیلنگ را با قیچی برش داده و به داخل پایه نازل فشار دهید. در سیستم پرسی باید مهره دنباله‌ها روی شیلنگ با ابعادی که از پیش اندازه‌گیری شده‌اند در کارگاه توسط دستگاه مخصوص پرس شوند. این مهره‌ها روی پایه‌های پیچی نصب و آب‌بندی می‌شوند که عموما سخت و زمان‌بر است و عمدتا باید توسط نصاب صورت گیرد.

    جمع‌بندی و نتیجه‌گیری:

    هر چند در سیستم پرسی (هیدرولیکی) فشار کاری شیلنگ‌ها می‌تواند ۲۰۰ بار یا بالاتر باشد و یا قیمت آن میتواند اندکی ارزان‌تر از سیستم فیتینگی تمام شود، اما با توجه به اینکه فشار کاری نازل‌های مه پاش بیشتر از ۷۰ بار نیست، نه تنها فشار کاری بالاتر در سیستم پرسی مزیتی ایجاد نمی‌کند بلکه به خاطر زنگ‌زدگی مهره دنباله‌ها در این سیستم بعد از مدت کوتاهی دیگر قابل استفاده نخواهند بود. در عمل سیستم پرسی هزینه بسیار بالاتری را نسبت به سیستم فیتینگی برای مصرف کننده در پی خواهد داشت. همچنین به دلیل دشواری نصب سیستم پرسی آماده‌سازی آن هزینه و زمان بیشتری نسبت به سیستم فیتینگی در بر خواهد داشت.

    مقالات مرتبط:

    تاریخچه پیدایش سیستم های مه پاش پرسی در ایران

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    مقالات مرتبط