تاریخچه پیدایش سیستم مه پاش در ایران
  • اگر برای شما این سوال مطرح است که تاریخچه مه پاش در ایران چیست باید بدانید تا حدود 20 سال پیش سیستم‌های تامین رطوبت مرغداری با استفاده از شیلنگ‌های هیدرولیک، نازل‌های مشعل گازوئیلی و پمپ کارواش طراحی می‌شد. در طول این چند سال بهبودهایی روی این سیستم‌های مه پاش صورت گرفت. از جمله استفاده از نازل‌های مخصوص مه پاش به جای نازل‌های مشعل گازوئیلی، استفاده از شیلنگ‌های سایز کوچک‌تر و تکه‌ای دست‌دوم برای کاهش قیمت و همچنین استفاده از از پایه نازل‌های مخصوص.

    با وجود ظهور تکنولوژی‌های نوین در سیستم‌های تامین رطوبت، سیستم‌های مه پاش پرسی هنوز هم به عنوان پرمصرف‌ترین سیستم مه پاش در مرغداری‌ها به فروش می‌رسد. در این سیستم‌ها به علت  استفاده از مهره دنباله و قطعات آهنی مسئله‌ی زنگ‌زدگی را داریم.  به همین علت این سیستم پس از یک الی دو دوره جوجه‌ریزی دیگر قابل استفاده نخواهد بود. از دیگر مشکلات این سیستم مه پاش استفاده از شیلنگ‌های دست دوم اروپائی و به صورت تکه‌ای است. این شیلنگ‌ها با قیمت بسیار پائین وارد کشور می‌شود و بعد از مدت کوتاهی دچار پوسیدگی و ترکیدگی می‌شوند.

    تحمل فشار شیلنگ:

    شیلنگ‌های این سیستم مه پاش در مدل تک‌لا سیم که اصطلاحاً ۲۰۰ بار و دو‌لا سیم که ۴۰۰ بار گفته می‌شود در بازار موجود هستند. اکثر مصرف‌کنندگان گمان می‌کنند هر چقدر شیلنگ فشار بالاتری را تحمل کند، آن سیستم مه پاش بهتر است ولی باید به دو نکته توجه داشت:

    اول اینکه فشار کاری پمپ سیستم مه پاش عمدتاً ۱۱۰ بار یا ۲۰۰ بار است.
    دوم اینکه فشار استاندارد مه پاش ۷۰ بار است و نازل‌های مه پاش در این فشار بهترین عملکرد و طول عمر را دارند و فشار بالاتر نه تنها هیچ مزیتی ایجاد نخواهد کرد بلکه باعث کاهش طول عمر نازل و شیلنگ‌ها می‌شود.

    فیتینگی یا پیچی:

    یکی دیگر از دلایل استفاده و عرضه این سیستم مه پاش، پیچی‌بودن این سیستم مه پاش است. متاسفانه اکثر مرغداران فکر می‌کنند که قابلیت اطمینان سیستم‌های مه پاش پیچی نسبت به سیستم‌های مه پاش فیتینگی بیشتر است. هر چند عرضه‌ی برخی از اتصالات فیتینگی بی‌کیفیت توسط بعضی از واردکنندگان نامعتبر باعث بیرون‌زدگی اتصالات فیتینگی می‌شود اما اتصالات فیتینگی استاندارد و با کیفیت شرکت بهبود گستر یزد دو سال ضمانت گردیده است. مصرف‌کنندگان می‌توانند با اطمینان خاطر زیاد از آن استفاده کنند. سیستم‌های مه پاش فیتینگی، نصب خیلی راحت‌تر و سریع‌تری را نسبت به سیستم‌های مه پاش پرسی و پیچی دارند. به دلیل استفاده‌نشدن هیچ قطعه‌ی آهنی در طول مسیر، هیچ‌گونه زنگ‌زدگی و انسداد در سیستم مه پاش به وجود نمی‌آید.

    با مطالعه تاریخچه سیستم مه پاش می‌توان نتیجه‌گیری کرد که این سیستم در گذر زمان کاملا دستخوش تغییر شده و بهبود یافته است.

    مقالات مرتبط:

    مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی با پرسی

    مقایسه سیستم مه پاش فیتینگی با گالوانیزه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    مقالات مرتبط